Professional

De enorme invloed van nieuwe media

We merken allemaal dat, als gevolg van de technologische ontwikkelingen, media een steeds grotere invloed hebben op ons dagelijks leven. We zijn omringd door media en technologie die tal van nieuwe mogelijkheden bieden voor communicatie en het uitwisselen van informatie. Door de laagdrempeligheid van de nieuwe media kun je als gebruiker van deze media al snel ook maker van media worden: het aantal nieuwe blogs, twitterberichten, filmpjes op YouTube en informatie die uitgewisseld wordt via Facebook en WhatsApp blijft groeien. Maar ook degenen die zich niet bezighouden met social media zijn elke dag omringd door nieuwe media. Denk daarbij aan het gebruik van internetbankieren, het opzoeken van informatie op internet of het gebruiken van de DigiD om belastingaangifte te doen.

‘Het feit dat deze mogelijkheden voorhanden zijn, wil nog niet betekenen dat iedereen zich bewust, kritisch en actief in het medialandschap kan voortbewegen. En dat is wel nodig om te kunnen participeren in de huidige maatschappij. De vraag is welke stap ga jij zetten om niet op achterstand te komen?'

Andere vaardigheden voor de professional van de toekomst

Al deze ontwikkelingen zorgen voor omvangrijke economische en sociale veranderingen in onze maatschappij en de omgeving waarin wij werken. De vraag is welke kennis je minimaal moeten beheersen om te kunnen functioneren in de maatschappij en als basis voor verdere ontwikkeling in de toekomst. In verschillende internationale onderzoeksprojecten is gezocht naar een antwoord op deze vraag. Al deze studies wijzen op het toenemende belang van kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerking, sociaal-cultureel bewustzijn en ICT-vaardigheden.

Programma VEERKRACHT® als oplossing

VEERKRACHT® betekent dat je je kunt aanpassen aan de omstandigheden die zich voordoen. En dus op zoek gaat naar nieuwe leerervaringen of nieuwe netwerken, dat je bevlogen bent ​in het werk, dat je je gewaardeerd voelt door de organisatie waarin je werkt en dat je tijdens het werk ook gefocust bent op dat werk en de organisatie. Persoonlijk ondernemerschap dus. TNO onderzoek laat zien dat het versterken door training zoals het programma VEERKRACHT® vele positieve gevolgen heeft voor zowel medewerkers als organisaties. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat professionals vanuit eigen kracht en kleur, samenwerking zoeken om tot betere oplossingen en resultaten te komen.

Meer weten over 21e eeuwse vaardigheden en wat dit betekent voor jou of je organisatie? Mail of bel ons gerust. Wij komen graag kennis maken en kennis delen.